İçerik Dosyası: Kojik Asit Nedir?

Kojik Asit, farklı mantar türlerinden üretilen bir içeriktir. Cilt tonunu eşitlemeye ve güneş lekelerinin görünümünü azaltmaya, aydınlatmaya yardımcı olması için kullanılır.

Aydınlatır. Kojik asit cildi aydınlatmaya yardımcı olur. Yaşlılık, güneş gibi etkenlerle oluşan koyu lekelerde iyileşme sağlar. Yaşlanmayı geciktirici bir etkisi de gözlemlenebilir.

Cilt tonunu eşitler. Koyu lekelere sebep olan melaninin gelişimini engelleyebilir. Hiperpigmentasyonu önlemeye yönelik çalışır. Ciltteki ton farklılıklarını gidererek daha dengeli bir görünüm sağlar.

Melazmayı tedavi eder. Hamilelik nedeniyle ciltte koyulaşan melazmayı azaltmada da yardımcı olabilir.

İzlerin görünümünü azaltır. Dış etkenler sebebiyle ciltte oluşan izlerin görünümünü azaltır. Oluşan  pigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur.

Antibakteriyeldir. Kojik asit ayrıca antibakteriyel faydalar sağlayabilir.

Nelere dikkat edilmeli? UV ışınlarına karşı cildi hassaslaştırdığı için güneşe çıkmadan önce uygulamamanızı ve mutlaka güneş kremi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

KAYNAKLAR

Cabanes, J., Chazarra, S., & Garcia-Carmona, F. (1994, December). Kojic acid, a cosmetic skin whitening agent, is a slow binding inhibitor of catecholase activity of tyrosinase [Abstract]. Journal of Pharmacy and Pharmacology.

Clinical Effect of a Kojic Acid Containg Cream on Hyperpigmentaion of the Skin. Skin Research Vol.36(5).

 

Yorum Gönder